Ryżowa miseczka z suszonymi morelami

Magdalena

Śniadania

30.10.2017 9:36

Ryżowa miseczka z suszonymi morelami

Po chwili dorzucamy 3 pokrojone w kosteczkę suszone morele, gotujemy dalej co jakiś czas mieszając aż do uzyskania odpowiedniej gęstości a la puddingu. Dodatek suszonych moreli i płatków migdałowych sprawia, że w ta mała niepozorna ryżowa miseczka dostarczy Wam również cennych witamin. Użyte przeze mnie płatki są delikatne i ładnie rozpadają się podczas gotowania tworząc konsystencję puddingu. Natomiast w płatkach migdałowych znajdziecie magnez, cynk i żelazo. Go garnuszka / rondelka wsypujemy płatki ryżowe, dolewamy mleko i zaczynamy gotować.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/ryzowa-miseczka-z-suszonymi-morelami/