Łosoś Teriyaki

Katarzyna
Obiad
29.10.2017 21:03
Łosoś Teriyaki

Składniki na 2 porcje: 2 kawałki łososia ze skórą na marynatę: 1/2 szkl. sosu sojowego 2 łyżki mirin 2 łyżki wody 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru brązowego ząbek czosnku 1 cm imbiru dodatkowo: sezam - Czosnek przecisnąć przez praskę, imbir zetrzeć. Łosoś Teriyaki Pieczony filet z łososia marynowany w japońskim sosie teriyaki, podawany z ryżem lub makaronem. - Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos się zredukuje, wystudzić. Umieścić w nim rybę i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2016/03/osos-teriyaki.html