Mule w pomidorach

Katarzyna
Obiad
29.10.2017 21:06
Mule w pomidorach

Składniki: 1 kg świeżych oczyszczonych muli cebula 2-3 ząbki czosnku 50 ml białego wytrawnego wina puszka krojonych pomidorów pęczek natki pietruszki sól i świeżo mielony pieprz papryczka chilli - opcjonalnie 2 łyżki oliwy - Cebulkę i czosnek drobno pokroić, natkę posiekać. Mule w pomidorach Błyskawiczna włoska propozycja na małże w aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem cebulki, czosnku i pietruszki. - W głębokim garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę, dodać czosnek i jeszcze chwile podsmażyć. Przykryć garnek i gotować kolejne 5-6 minut, aż wszystkie małże się otworzą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2015/02/mule-w-pomidorach.html