Składniki: Klopsiki: 300 g mięsa mielonego jajko 3 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy sarepskiej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku mąka Makaron: 300 g makaronu penne por 250 g pieczarek 250 ml śmietany kremówki (30%) ser żółty sól, pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, musztardę i przyprawy. Makaron z klopsikami w sosie śmietanowym to pyszne i bardzo pożywne danie, idealne na szybki obiad. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy śmietanę, sól i pieprz. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni ze wszystkich stron.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2017/10/makaron-z-pulpetami-w-sosie-smietanowym/