Przepis
Składniki:
makaron z 2 zupek chińskich
filet z kurczaka
puszka kukurydzy
por
mała kapusta pekińska
2 średnie czerwone papryki
majonez
sól, pieprz
przyprawa gyros
Wykonanie:
Makaron połamać i zalać w misce wodą. Nie musi być nią całkiem zakryty. Przykryć i odstawić.
Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą i dokładnie wymieszać. Podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski. Dodać kukurydzę.
Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, pora przekroić na pół i drobno pokroić. Wszystkie warzywa dodać do kurczaka. Dodać makaron, przyprawy i majonez - dokładnie wymieszać.
Rada: Sałatka bardzo zyskuje, gdy po wymieszaniu wszystkiego odstawi się ją do lodówki na co najmniej godzinę.
Źródło:
http://www.pasjasmaku.com/2012/10/saatka-z-zupek-chinskich.html