Potrzebne składniki Kruche ciasto 400 g mąki 150 g masła 3 jajka 50 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa 1 kg twarogu na sernik (z pudełka) 100 g masła 3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy (bez cukru) 1 jajko skórka z pomarańczy kilka kropel aromatu arakowego Pianka 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 1 mała szczypta soli Dodatkowo 1 puszka brzoskwiń w syropie cukier puder do posypania (opcjonalnie) Sernik z brzoskwiniami i pianką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Sposób wykonania Zimne masło prosto z lodówki pokroiłem na kawałki i szybko wyrobiłem z sypkimi składnikami na ciasto i jajkami. Jak chcecie się pochwalić, że umiecie robić pyszny sernik, a jeszcze nigdy nie mieliście z nim kontaktu podczas pieczenia, to na pierwszy raz jest idealny. Wyjąłem z lodówki mniejszą część ciasta i starłem równomiernie na cały wierzch na tarce o grubych oczkach. Łącznie: 1 godz. 40 min. Ilość porcji 8 i więcej osób Kalorii na 100g 350 5 from 1 vote Sernik nie wyjąłem z piekarnika po pieczeniu tylko zostawiłem go jeszcze na 15 min przy uchylonych drzwiach. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Tak przygotowane ciasto wstawiłem do piekarnika na 50 min. w temperaturze 180 stopni. Wiem, że jestem totalnie niemiarodajny bo w zasadzie sernik pożrę każdy zachwalając jaki pyszny, jednak ten naprawdę jest jednym z lepszych jakie jadałem. Zrobiłem dziurki widelcem w całym spodzie i wstawiłem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 min. Ten sernik z brzoskwiniami i pianką to dla mnie wyjątkowy wypiek ponieważ łączy ze sobą cechy sernika i drugiego mojego ulubionego ciasta czyli pleśniaka.