(ja natomiast użyłam gotowej masy makowej z puszki) Masa II składniki: 1/2 l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Masa III składniki: 20 dag masła 10 dag cukru pudru 15 dag orzechów mielonych 1/2 szklanki mleka 3 żółtka spirytus (do smaku) Wykonanie: Biszkopt Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Biszkopt składniki: 6 jaj 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa I składniki: 25 dag maku mielonego 10 dag cukru kryształu 3 białka 2 łyżki miodu 1/2 szklanki słodkiego mleka olejek migdałowy 20 dag bakalii Przepis na przepyszny makowiec śnieżny z bitą śmietaną i masą orzechową oraz makiem według przepisu siostry Anastazji pochodzący z książki 100 nowych ciast. Masa I Wszystkie składniki wymieszać i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając, do uzyskania gęstej masy. Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, zimne orzechy i spirytus.