Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Katarzyna
Obiad
23.10.2017 16:34
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka ananas w puszce 100 g pędów bambusa ze słoika mała papryka czerwona mała papryka zielona mała cebula 2 cm świeżego imbiru 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju roślinnego na sos: sok z ananasa z puszki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki passaty pomidorowej 2 łyżki octu ryżowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru łyżeczka oleju sezamowego - opcjonalnie - Kurczaka pokroić w kostkę i obtoczyć w mące ziemniaczanej. Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Pierś z kurczaka z warzywami i ananasem w gęstym aromatycznym sosie słodko-kwaśnym. - Następnie obsmażyć warzywa: najpierw zeszklić cebulę, dodać papryki i podsmażyć całość przez kilka minutę - Dodać ananasa i pędy bambusa, zmniejszyć ogień i po 3 minutach dodać imbir. - Na patelni lub woku rozgrzać olej i obsmażyć na nim kurczaka na złoty kolor. - Przygotować sos: mąkę rozprowadzić w soku z ananasa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2015/02/kurczak-w-sosie-sodko-kwasnym.html