Kasza jaglana z pieczoną dynią

Katarzyna
Obiad
04.12.2017 17:19
Kasza jaglana z pieczoną dynią

Pieczona dynia hokkaido z dodatkime przypraw i świeżego rozmarynu idealnie komponuje się z bezglutenową kaszą jaglaną, która posiada wiele cennych właściwości i należy do jednej z najzdrowszych kasz. - Ugotowana kaszę doprawić odrobiną oliwy, wymieszać z dynią, przełożyć na talerze i posypać posiekanymi orzechami. kaszy jaglanej sól, pieprz, kurkuma, słodka papryka mielona, chilli orzechy włoskie lub inne świeży rozmaryn oliwa - Piekarnik nastawić na 190 stopni C. Wsypać kaszę i gotować na małym ogniu około 20 minut, aż kasza wchłonie cały płyn. Zdjąć z ognia i zostawić pod przykryciem na kilka minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2017/12/kasza-jaglana-z-pieczona-dynia.html