Wołowina po burgundzku

Katarzyna
Obiad
23.10.2017 16:28
Wołowina po burgundzku

czerwonego wina 1 szkl. bulionu wołowego 2 liście laurowe kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego tymianek świeży lub suszony sól, świeżo mielony pieprz 2 łyżki masła - Mięso pokroić w dużą kostkę, a boczek w małą kosteczkę. Składniki na 2 porcje: 500 g mięsa wołowego na gulasz 100 g wędzonego boczku 3 marchewki 2 cebule 2 łyżki mąki puszka krojonych pomidorów 10 pieczarek 2 cebule szalotki 1 szkl. - Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika lub dusić na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Słynny francuski gulasz z długo gotowanego mięsa wołowego z dodatkiem boczku, warzyw i pieczarek. - Na pozostałym tłuszczu obsmażyć mięso z każdej strony i przełożyć do boczku. Podsmażyć na tej samej patelni, dodając łyżkę masła w razie potrzeby.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2017/02/woowina-po-burgundzku-boeuf-bourguignon.html