Jogurtowe racuchy z jabłkami – składniki gęsty jogurt naturalny, odtłuszczony – 2 duże opakowania 1,5 szklanki mąki orkiszowej 3 jajka rodzynki lub orzechy – pół szklanki (ja pominęłam) 3 łyżeczki proszki do pieczenia łyżeczka naturalnej wanilii (lub cukru waniliowego – mniej fit) olej kokosowy do smażenia cukier puder bądź inny słodzik do posypania Jogurtowe racuchy z jabłkami – przygotowanie Jogurty wlewamy do miski, dodajemy bakalie (o ile chcemy). Bo w oryginale była między innymi pszenna mąka – zamieniłam ją na orkisz. Są smaczne i na zimno, i na ciepło. Ten przepis, to taki trochę fit, trochę nie fit. Teflonową patelnię smarujemy cienko olejem kokosowym i wylewamy na nią zgrabne placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron. Jogurtowe racuchy z jabłkami. Wszystko mieszamy, i odstawiamy na 10 minut.