Jeżeli więc jesteście fanami domowych wafli z masą z mleka w proszku, czy czekolady przygotowywanej właśnie na nim, polubicie też to ciasto, inaczej, może Was spotkać rozczarowanie 😉 Ciasto najlepiej smakuje krojone na cienkie kawałki (cieńsze niż te na zdjęciu), po nocy spędzonej w lodówce, gdy herbatniki nieco namiękną od masy. Ciasto z masą z mleka w proszku – bez pieczenia Smakowite ciasto bez pieczenia, przygotowane na bazie mleka w proszku. - około 200g herbatników kakaowych - około 100 g herbatników maślanych - 3 szkl. słodkiej śmietanki - 100-140 g czekolady mlecznej lub gorzkiej (lub pół na pół) mleka w proszku, pełnego - 200 g masła - 3/4 szkl. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym Dodajemy mleko, a następnie wsypujemy mleko w proszku. Na spodzie rozkładamy warstwę kakaowych herbatników. Na wierzchu rozkładamy herbatniki kakaowe. Odstawiamy na około 10 minut do lekkiego zastygnięcia. Tuż przed momentem wrzenia zdejmujemy z palnika, dodajemy czekoladę. Dodajemy cukier puder oraz ziarenka z laski wanilii.