Pieczone ravioli z czekoladą

Malgorzata
Desery
18.10.2017 9:36
Pieczone ravioli z czekoladą

Składniki: 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju roślinnego 100 g masła, zimnego i pokrojonego w kostkę 3-4 łyżki zimnej wody 3/4 szklanki ulubionego kremu czekoladowego 1 jajko rozbełtane z 1 1/2 łyżki wody do posmarowania 1/4 szklanki cukru perłowego do posypania (opcjonalnie) cukier puder do podania (opcjonalnie) Przygotowanie: W misce miksera wyposażonego w mieszadło typu hak wymieszaj mąkę z solą, po czym wlej olej i ponownie wymieszaj. English version Baked chocolate ravioli (20 cookies) Ingerdients: 1 1/4 cups all-purpose flour 1/2 teaspoon kosher salt 2 tablespoons vegetable oil 100 g butter, cold and cubed 3-4 tablespoons ice water 3/4 cup chocolate spread 1 egg beaten with 1 1/2 tablespoons water for glaze 1/4 cup sanding sugar for garnish (optional) powdered sugar for serving (optional) Preparation: In a bowl of stand mixer add the flour and salt and whisk to combine and stir in the oil. Za pomocą pędzelka wysmaruj 2 pasy mieszanką jajeczną, na środek każdego wyłóż po łyżeczce kremu czekoladowego w odległości około 5 cm od siebie i przykryj pozostałymi 2 arkuszami ciasta. Używając maszynki do makaronu, rozwałkuj każdą część ciasta na wąskim ustawieniu (jak na makaron), na 4 pasy o szerokości około 12 cm. Po tym czasie podziel ciasto na 4 równe części, które rozpłaszcz i uformuj na kształt długiego prostokąta. Są one łatwe w przygotowaniu, a dzięki foremkom do wycinania ravioli marki Tescoma, które są w aż 4 różnych kształtach można szybko wyczarować takie pyszności! Gdy nadchodzą chłodniejsze dni, jakoś dziwnym sposobem nabieram ochotę na słodkości, chociaż na co dzień najlepszym słodyczem dla mnie są śledzie:P You can use just roller if You want. Brush with the egg wash two of rectangles, place about a teaspoon of chocolate spread about 5 cm apart from each other and cover with remaining two sheets of dough. Po wyjęciu z piekarnika odstaw na 15 minut, posyp cukrem pudrem i podawaj. Rozpłaszcz powstałą kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na dwie godziny. Posmaruj ciasteczka mieszanką jajeczną, posyp cukrem perłowym i piecz w nagrzanym piekarniku przez 16-18 minut lub do zarumienienia. Delikatnie przyciśnij ciasto wokół nadzienia i za pomocą foremki do wycinania Tescoma wytnij piękne ciasteczka w ulubionym kształcie. Następnie dodaj masło i miksując dolewaj po odrobinie wody, aż z ciasta uformuje się kula.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/pieczone-ravioli-z-czekolada-baked-chocolate-ravioli/