English version Easy beef quesadilla (4 servings) Ingredients: 500 g ground beef 1 onion, diced 1 tablespoon mustard ½ cup ketchup 1 tbsp brown sugar salt, pepper 1 tsp ground chilli pepper softened butter 200-250 g shredded cheese 8 large trortillas Preparation: Heat large pan over meium heat, add ground beef with onion and cook until browned. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 łyżka musztardy ½ szklanki ketchupu 1 łyżka brązowego cukru sól, pieprz 1 łyżeczka mielonego chilli miękkie masło 200-250 g ulubionego sera żółtego, startego na tarce 8 dużych tortilli pszennych Przygotowanie: Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, włóż wołowinę wraz z cebulą i podsmaż do zarumienienia. W celu przygotowania quesadilli, umieść jedną tortillę masłem do dołu na patelni lub patelni grillowej, posyp serem wyłóż 1/4 wołowiny i na koniec ponownie posyp serem i połóż na wierzch drugą tortillę masłem do góry. Smaż na średnim ogniu do zarumienienia, przełóż ostrożnie na drugą stronę i ponownie podsmażaj do zarumienienia. Jeżeli lubisz tego typu dania polecam także wersję z kurczakiem, szpinakiem i kozim serem i z kaczką w sosie bbq. Dziś proponuję chrupiące tortille nadziane dużą ilością wołowiny i sera, które z pewnością nasycą i zachwycą smakiem całą rodzinę. Add mustard, ketchup, brown sugar and chilli and cook for 5 minutes. Season with salt and pepper to taste. W takich chwilach takie proste i szybkie przepisy są na wagę złota! Sprinkle with cheddar cheese, then spread 1/4 fourth of the beef mixture, and then top with more shredded cheese. Cook over medium heat until browned, carefully flip over and cook other side until browned.