mam nadzieję, że za rok rajd znowu zacznie się na stadionie śląskim. Składniki: 500 g brukselki 2 l wody 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 cebula pęczek koperku mały kubek jogurtu naturalnego 125 g drobnego makaronu sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4-5 porcji) Prócz tego, że nie chciało mi się jeść ani gotować, przepadł mi rajd Śląska, który miałam prawie pod nosem. Ech… Zebrałam się jednak do ugotowania zupy, która okazała się szybka i banalna. Zupę przelewamy do misek, do każdej porcji dodajemy trochę ugotowanego makaronu i łyżkę jogurtu. Mięsożerca wrócił do domu, wchłonął w sumie dwie porcje wegetariańskiej zupy, wszystko gra. Jeżeli chcecie zupę zabielić wcześniej, zróbcie to śmietaną, inaczej wszystko się zważy.