Czas przygotowania: 70 minut Składniki: 500 g szynki wieprzowej 1 cebula 1/2 opakowania kremu pomidorowego z bazylią Poltino 1 zielona papryka olej do smażenia sól pieprz 1 łyżka śmietany 18% natka do posypania Wykonanie: Mięso kroimy w sporą kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Na marginesie ta zupa krem pomidorowy z bazylią Poltino jest przepyszna także bez mięsa :D, w takiej postaci jak ją przewidział producent. W garnku już się dusi pyszny wieprzowy gulasz, lecę do spiżarki po przecier pomidorowy, ale on niestety był wziął i wyszedł :D. Co fajne, jest poporcjowana, więc nie musimy od razu rozmrażać całości, jeśli nie ma takiej potrzeby. Na rozgrzanym tłuszczu na patelni obsmażamy mięso, gdy będzie rumiane przekładamy je do rondla. Dorzucamy do niego zamrożone kostki zupy, dodajemy śmietanę, przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez 60 minut. Z papryki usuwamy gniazdko nasienne oraz pestki i kroimy w paski.