Nadziewane bułeczki dyniowe

Śniadania
13.10.2017 8:00
Nadziewane bułeczki dyniowe

Potrzebujemy: - 50 dag mąki pszennej - 1/3 kostki drożdży - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka soli - ¼ kostki rozpuszczonego masła - 3 łyżki zmiksowanej upieczonej dyni - farsz - upieczona dynia - cukier brązowy Zaczynamy od upieczenia i wystudzenia dyni. Po wyrośnięciu ciasta wykładamy je na blat i dzielimy na porcje. Teraz czas na super miękkie nadziewane bułeczki dyniowe. Hej! Zapewne zauważyliście, że zafiksowałam się na dyniach. Wszystko nastawiamy na 15 minut wyrabiania ciasta. Następnie zdejmujemy skórkę i miksujemy na gładką masę. Do pojemnika chlebowego wsypujemy mąkę, sól, wykruszamy drożdże oraz wlewamy mleko i roztopione masło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tylkopysznie.blogspot.com/2017/10/nadziewane-bueczki-dyniowe.html