Sałatka warstwowa z kukurydzą Składniki: 6 liście sałaty, najlepiej wewnętrzne, jasnozielone 1 gruby plaster dobrej jakości gotowanej szynki 3 łyżki konserwowej kukurydzy 4 rzodkiewki 1 maly konserwowy ogórek 1 łyżeczka posiekanej dymki Przygotowanie: Sałatkę układamy warstwami. Idealny przepis na lunch lub śniadanie do pracy, na wycieczkę rowerową, bo słoik wystarczy zakręcić i w drogę. Wiosna sprawia, że w naszym menu pojawia się ponownie więcej warzyw w kolorach tęczy. Następna warstwa - ponownie sałata i pokrojony w kostkę ogórek konserwowy. Zamiast tradycyjnego wymieszania składników dzisiaj postawiłam na warstwowe ich ułożenie w eleganckim słoiku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/04/saatka-warstwowa-z-kukurydza-i-szynka.html