Kurczak z makaronem mocno bazyliowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 mała pierś kurczaka podwójna lub pół dużej 200 g makaronu z bazylią typu wstążki 5 gałązek świeżej bazylii pół łyżeczki estragonu 2 łyżki soku z cytryny 5 łyżek oliwy 2 żółtka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła sól (pieprz ziołowy, curry, wędzona papryka) 50 g sera parmezan Sposób wykonania Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, jeśli mamy zwykły makaron a nie z bazylią dodajemy później dodatkowo do sosu więcej świeżej bazylii. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Do kurczaka na patelni wlewamy pół szklanki wody z gotowania makaronu i zawartość kubeczka. Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na maśle z dodatkiem łyżki masła. W kubeczku mieszamy ze sobą resztę oliwy, sok z cytryny, żółtka, przeciśnięty czosnek, drobno posiekane liście bazylii i estragon. Danie kombinacyjne czyli był sobie przepis, który uległ modyfikacjom znacznym bo na oko wydawał się nudny lekko. Jak go trę na tarce to zawsze mam cytrynę pod ręką i jej sokiem myje ręce bo bym zszedł wąchając własną dłoń.