Ciasto składamy według schematu: Brownie — masa kokosowa — wkładka orzechowa- Brownie-masa kokosowa- wkładka orzechowa- Brownie- masa kokosowa- wkładka orzechowa. MASA KOKOSOWA: - Gęste mleczko kokosowe (górna warstwa z puszki) - 1 szklanka. Czyli zbieramy tylko górę z mleczka kokosowego (tego z puszki). Dlatego dziś mam dla was przepis na ciasto czekoladowe z kokosem i orzechami! - W drugiej misce łączymy cukier, olej, sok z pomarańczy i mleko. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach, aż ciasto będzie suche w środku. SKŁADNIKI: CIASTO: - Mleko migdałowe - 1 szklanka. - Sok z pomarańczy - 1/4 szklanki. - Jeśli mamy możliwość to pieczemy trzy części na raz, jeśli nie, to każdą osobno. MASA KOKOSOWA: - Do masy używamy tylko dobrze schłodzonej śmietanki kokosowej. - Mąka pełnoziarnista -1 szklanka. - Kakao - 1/3 szklanki. - Łączymy mleko i ocet i odstawiamy na 10 minut. ORZECHOWA WKŁADKA I POSYPKA: - Wszystkie składniki dokładnie miksujemy do rozwarstwiania się masy. - Cukier kokosowy (lub inny słodzik) - 2/3 szklanki. - Do dużej miski przesiewamy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia, sodę, kakao i sól. Fit brownie z kremem kokosowym i orzechami! FIT BROWNIE Z KREMEM KOKOSOWYM I ORZECHAMI.