Krupnik na żeberkach

Julianna

Zupy

07.10.2017 9:58

Krupnik na żeberkach

Polecam również przepisy na inne pożywne zupy: Krupnik na żeberkach 500g żeberek wieprzowych2 marchewki1 pietruszkakawałek selera (ok 200g)2 średniej wielkości ziemniaki100g kaszy jęczmiennej wiejskiej3 liście laurowe5 ziarenek ziela angielskiego1 cebula1 łyżka domowej vegetysólpieprzpół pęczka natki pietruszkiCebulę obrać, opalić nad ogniem. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do zupy, gotować ok 5 minut, aż będą miękkie. Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić: marchew i pietruszkę w półtalarki, seler w słupki. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, ułożyć w garnku, zalać zimna wodą (2,5 litry), zagotować, zbierając szumowiny. Wrzucić do gotującego się bulionu, gotować 5 minut, dodać kaszę, gotować 10 minut.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obiadgotowy.pl/2017/10/krupnik-na-zeberkach.html