Mus czekoladowy z aquafaby / 2 porcje Składniki: - 1/2 szklanki wody po cieciorce (użyłam cieciorki z puszki) - 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej - cukier puder, ksylitol lub syrop klonowy do smaku (jeśli wybierzesz czekoladę gorzką) - 2 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: - Wodę z cieciorki przelewamy do miski. Delikatny mus czekoladowy z dwóch składników - dobra czekolada gorzka lub mleczna i piana z aquafaby. To będzie z pewnością jeden z moich ulubionych czekoladowych deserów. Jak się okazuje, poza musem czekoladowym, z wody po cieciorce, mozna przygotować wegańskim majonez czy beziki. - Można wykorzystać wodę także z gotowanej cieciorki. - Wodę z cieciorki ubijamy na pianę. Wczoraj zrobiłam sałatkę z cieciorką.