Ciasto dyniowo-marchewkowe

Wiesław

Ciasta

02.10.2017 19:08

Ciasto dyniowo-marchewkowe

Idealne na jesienne wieczory i spotkania ze znajomymi 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 jajka cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 110 g masła 300 g puree z dyni 100 g startej marchewki 50 g masła 2 łyżki mleka 5 łyżek cukru 4 łyżki mleka w proszku garść włoskich orzechów Masło rozpuszczamy i studzimy. Następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawę do piernika, puree z dyni, marchewkę startą na grubych oczkach i masło. Aromatyczne ciasto z udziałem dyni i marchewki, z polewą i orzechami włoskimi. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2015/10/ciasto-dyniowo-marchewkowe.html