Pół kilograma mielonej baraniny Świeża mięta Świeże oregano Świeży szczypiorek ½ części średniej cebuli ( drobno pokrojona ) 2 łyżeczki kminu rzymskiego 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka soli ½ -1 łyżeczka pieprzu Odrobina oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki rosołu + Liście Oliwne w słoiku Do Gotowania Gołąbków + Rosół z dodatkiem ½ soku z cytryny i gałązki świeżej kolendry. - Gotujemy około 45 minut w rosole z dodatkiem soku z cytryny i świeżej kolendry. Zawinięte w iście mięso, gotowane jest w rosole; rosół ma nutę z cytryny i świeżej kolendry.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://harmoniacialaiumyslu.wordpress.com/2017/10/02/dolma-golabki-z-baranina-zawijane-w-lisciu-oliwnym/