Jesienny garnek z kolorową papryką i parówkami Składniki: 1/2 dużej żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebulka 3 parówki z szynki Henryk Kania 5 mniejszych pieczarek 2 szczypty suszonej bazylii około 1/3 szklanki passaty pomidorowej (opcjonalnie łagodny ketchup z butelki) 5 pomidorków truskawkowych z gałązki sól i pieprz do smaku około 3 łyżki oleju natka pietruszki do podania Przygotowanie: Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy passate pomidorową, dolewamy niedużą ilość wody (maksymalnie 1/3 szklanki), dodajemy drugą szczyptę bazylii i dusimy całość pod przykryciem aż papryka ładnie zmięknie. Następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki, mieszamy delikatnie z resztą składników. Dziś zapraszam Was na pyszny, rozgrzewający jesienny garnek z kolorową papryką i parówkami. My stawiamy na parówki z szynki Henryk Kania. To wszystko sprawia, że nawet najprostsza potrawa staje się wspaniała i cieszy domowników nie tylko smakiem, ale też i wyglądem. Pod koniec próbujemy smak potrawy i opcjonalnie doprawiamy (potrawa ma rozgrzewać, więc nie powinno brakować pieprzu).