Bananowe risotto

Monika
Desery
28.09.2017 22:07
Bananowe risotto

składniki: 3/4 szklanki ryżu do risotto ok 3 szklanek mleka 1/3 szklanki wody 1 łyżka masła 2 duże banany sok z cytryny lub limonki do skropienia bananów 2 łyżki cukru waniliowego 1 laska wanilii ( może być bez ziarenek, ja dałam taką ze słoika z cukrem waniliowym) Mleko podgrzać (nie musi się gotować wystarczy aby było gorące) z dodatkiem cukru waniliowego i laski wanilii. Gotować aż ryż wchłonie całe mleko, od czasu do czasu przemieszać. Kolejną porcję mleka dolewać aż poprzednia całkowicie się wchłonie. Gdy ryż wchłonie całą wodę porcjami dolewać przygotowane wcześniej gorące mleko. Smażyć aż ryż zrobi się szklisty a następnie wlać wodę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/09/bananowe-risotto.html