Zupa krem ziemniaczany z majerankiem i tymiankiem

Monika
Zupy
16.03.2017 21:58
Zupa krem ziemniaczany z majerankiem i tymiankiem

składniki: 900 g obranych ziemniaków 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku sól do smaku 1,5 l bulionu cienka kiełbasa i/lub wędzony boczek natka pietruszki Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki. Kiełbaskę lub boczek pokroić w cienkie plasterki i zrumienić na patelni. Gotową zupkę nałożyć na talerze, udekorować natka oraz zrumienionymi plasterkami kiełbasy lub boczku i można podawać. Taka zwykła ale z dodatkiem aromatycznych ziół i chrupiących plasterków smakuje wybornie i jest bardzo sycąca. Obrane ziemniaki również pokroić w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/03/zupa-krem-ziemniaczany-z-majerankiem-i.html