Film do przepisu: Składniki: duża cukinia lub dwie mniejsze (0,5 kg) papryka czerwona papryka zielona cebula 2 filety z piersi kurczaka 200 ml passaty pomidorowej 3 łyżki oleju 1/3 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy,przyprawa do kurczaka, papryka ostra, sól, pieprz mały pęczek pietruszki Przygotowanie Cukinię obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy nasiona. Dietetyczne leczo pieczone w piekarniku robi się praktycznie samo, wystarczy tylko pokroić wszystkie składniki i włożyć do naczynia żaroodpornego. Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i przyprawą do kurczaka. Papryki kroimy w paski, cebulę w piórka. Leczo zapiekamy pod przykryciem przez około 40 minut w temp 180 C. Olej, passatę pomidorową, bulion, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy mieszamy ze sobą.