Składniki: - Biszkopt: - 5 dużych jajek - 5 łyżek cukru - 5 łyżek mąki pszennej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - Krem kokosowy: - 500 ml zimnej kremówki 30% - 2 śnieżki w proszku - 100 g białej czekolady - 100 g mielonych migdałów* - 200 g wiórków kokosowych - 100 ml adwokatu Dodatkowo: - 100 ml likieru kokosowego do nasączenia biszkoptów - 1 słoik wiśni deserowych Rolnik - 4 szt cukierki raffaello - kokos do obsypania - listki mięty Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Pierwszy blat nasączyć likierem, posmarować kremem, przykryć drugim blatem, nasączyć likierem, posmarować cienką warstwą kremu i równomiernie rozłożyć wiśnie (odłożyć kilka do dekoracji), przykryć trzecim blatem, posmarować boki i górę kremem. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodawać porcjami do ubitej masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem do momentu połączenia się z masą. Wylać do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Wlać adwokat dodać migdały, wiórki kokosowe i krótko zmiksować lub dokładnie wymieszać szpatułką. Zimną kremówkę ubić na sztywno ze śnieżkami.