Chłodnik z botwinką wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 25 min. Chłodnik z botwinką Potrzebne składniki 1 pęczek botwinki z buraczkami 1,5 litra kefiru lub zsiadłego mleka 400 g śmietany 18% 3 średnie ogórki gruntowe 6 rzodkiewek pęczek szczypiorku pęczek koperku 4 jajka ugotowane na twardo pieprz (sól, cukier, kwasek cytrynowy do smaku) Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Wrzucamy botwinkę i buraczki na 5 min do wrzątku z małą ilością wody i lekko słodzimy. Sposób wykonania Botwinkę myjemy dokładnie, oczyszczamy i kroimy zielone części na mniej więcej 1-1,5 cm kawałki. Wspaniała zupa na upalne dni - chłodnik z botwinką, ogórkiem, rzodkiewką i jajkiem. Ja widząc taki kolor zupki i mając świadomość, że to prawie warzywne lody w płynie, a nie gorąca zupa, cieszę się jak kto głupi. Zapraszam na blog myslipotarganej.pl , czasem będą u niej również przepisy, więc może też znajdziecie inspirację. Jajka kroimy na ćwiartki i dokładamy do zupy przed podaniem.