Składniki: - 3 garście bezglutenowego makaronu penne Sotelli - 1/2 czerwonej cebuli - 3 garście dowolnych warzyw na patelnię (użyłam miksu różnych – zielona fasolka, brokuły, kukurydza, marchew) - około 2 łyżki oleju kokosowego - sól i pieprz do smaku - posiekana natka pietruszki - opcjonalnie ulubione przyprawy – u mnie najczęściej Zioła Małgorzaty - 3 pełne łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: nie rozpadają się w gotowaniu, po prostu pyszne makarony – zarówno dla mnie, jak i moich znajomych (będących na diecie bezglutenowej). Osobiście nie mam nietolerancji glutenu, ale mam wielu znajomych, którzy zmagają się z tym problemem. Bezglutenowy makaron z warzywami i jogurtem, to jedno z moich ulubionych dań. Dan które w zależności od użytych warzyw i przypraw za każdym razem odkrywam na nowo. Na rynku oczywiście znajdziecie wiele produktów bezglutenowych, ale nie wszystkie spełniają oczekiwania. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodajemy warzywa, podsmażamy pod koniec doprawiając solą i pieprzem. Gdy warzywa odpowiednio zmiękną dodajemy ugotowany makaron, mieszamy. Cebulkę kroimy, podsmażamy na oleju kokosowym.