Składniki: 4 jajka M 5 łyżek żółtego sera startego na małych oczkach (u mnie edamski) 1 łyżeczka przyprawy do dań z jajek Skworcu 1 łyżka prażonej cebuli Skworcu około 2 – 2 i 1/2 łyżki majonezu Przygotowanie: Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach (nie musicie ściśle stosować się ilością, jeśli użyjecie go troszku więcej lub mniej nie zmieni to znacznie smaku pasty). Do miski z serem dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jajka (ja używam sitka do warzyw). Prosta, szybka, syta (nie ukrywam, że nie jest to dietetyczna wersja 😉 ) i co najważniejsze naprawdę smaczna. Najlepiej dodać jeszcze ciepłe jajka, dzięki czemu ser się zacznie lekko topić. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną z serem, prażoną cebulką i przyprawami.