Ciasto potrzebuje kilku chwil na chłodzenie w lodówce, a potem już tylko rozpływa się w ustach… 🙂 Składniki: krem: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki masy kajmakowej (pozostałą część masy z puszki 500 g zachować) ponadto: ok. 300 g herbatników, herbatników kakaowych lub krakersów 3 banany 1 łyżka soku z cytryny płatki migdałów do dekoracji Krówka z bananami – bez pieczenia Błyskawiczne i bardzo proste ciasto, które przygotujecie w kilka chwil. Warstwy herbatników przełożone pysznym kremem kajmakowym i plastrami bananów. Na dnie formy o wym. 25 x 25 cm ułożyć warstwę herbatników. Na masie ułożyć plastry bananów i wcisnąć je w masę. Dodać 3 łyżki masy kajmakowej i zmiksować na niskich obrotach. Banany pokroić na grubsze plastry i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć kolejną warstwę herbatników, kremu i bananów.