Kacze udka w warzywach

Karol
Obiad
19.09.2017 11:12
Kacze udka w warzywach

Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kacze udka w warzywach wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Łącznie: 1 godz. 45 min. Kacze udka w warzywach Potrzebne składniki 2 kacze udka 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 1 łyżeczka smalcu gęsiego kawałek selera i pora 1 cebula 1 ząbek czosnku kilka gałązek świeżego tymianku 70 ml śmietany 30% sól (pieprz) 3 ziela angielskie 1 listek laurowy Na rozgrzanej patelni smażymy udka na gęsim smalcu z obu stron na złoty kolor. Kacze udka w warzywach, a w zasadzie to nie w warzywach, a gęstym aromatycznym sosie warzywnym. Dodatek w formie surówki zbędny wszystkie warzywa mam w sosie, więc podajmy go na talerz sporo i po kłopocie. Podgrzewamy pozostawiony tłuszcz na patelni i smażymy na nim cebulę i czosnek i przekładamy do garnka. Sos wykładamy na talerze układamy na nim udka. Przekładamy do garnka z udkami starając się pozostawić tłuszcz na patelni. Sposób wykonania Udka myjemy, osuszamy, delikatnie nacinamy skórkę, nacieramy solą i odstawiamy na pół godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/kacze-udka-warzywach/