3 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej łagodnej 3 łyżki miodu 150ml śmietanki kremówki 30% pieprz i sól do smaku, papryka słodka czerwona w proszku (do oprószenia kurczaka) oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do smażenia natka pietruszki (4 gałązki do sosu + trochę do oprószenia dania) 1 czubata łyżeczka mąki pszennej + odrobina wody do rozrobienia Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – Wykonanie: Udka umyć, osuszyć. Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – Składniki: 5 udek z kurczaka (ok. 500g) – u mnie filety udek z kurczaka (bez kości i bez skóry) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 100g boczku parzonego w plastrach Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – to propozycja na obiad dla tych, co kochają sos miodowo-musztardowy i mięso z kurczaka :) Poukładać w sosie na patelni wcześniej podsmażonego kurczaka, dodać posiekaną natkę pietruszki (4 gałązki), wymieszać i podusić całość przez ok. 3-4 minuty. Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej oraz Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej oraz Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej rzepakowy, podsmażyć kurczaka z obu stron. Jeśli chcecie, by sos był bardziej gęsty, to należy dodać do niego 1 czubatą łyżeczkę mąki pszennej rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody – następnie wlać to do sosu, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Natkę pietruszki również posiekać (4 posiekane gałązki wrzucić potem do sosu, a resztą natki oprószyć danie na sam koniec). Na tej samej patelni, na której smażył się wcześniej kurczak, zeszklić cebulę.