6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki wiórków kokosowych SKŁADNIKI/KREM 400 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej DODATKOWO: tabliczka gorzkiej czekolady borówki granat truskawki kakao PRZYGOTOWANIE/BEZA Białka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C, zmieniamy temp. na 140 stopni C z termoobiegiem (30 minut). Miksujemy aż masa będzie idealnie gęsta, stopniowo dodajemy sok z cytryny i mąkę. Po upieczeniu beze zostawiamy w piekarniku przez 15 minut przy lekko uchylonych drzwiach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tomismaakuje.blogspot.com/2017/09/tort-bezowy-z-kremem-kawowym-owocami-i.html