Polecam Wam zajrzeć do sklepu Japar Składniki: (na mniejsze naczynie do zapiekania, u mnie w kształcie serca) 8 łyżek (z lekką górką) sera na sernik z wiaderka mała garść orzechów włoskich w karmelu DeliDeli (około 2 łyżki) 2 i 1/2 łyżki cukru (zwykły lub trzcinowy) 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki skórki keksowej kandyzowanej (miks)* 1 jajko M 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder do oprószenia serniczka *możecie użyć dowolnej skórki keksowej lub innych bakali – polecam Japar Przygotowanie: Polecam je nie tylko jako dodatek do ciast czy deserów, ale również jako wspaniałą przekąskę na przyjęcia, do ulubionej książki lu b od tak bez powodu 😉 W takie dni jak ten bardzo często sięgam po szybkie ciasta i desery, które w kilka chwil poprawiają nastrój. Następnie dodajemy pokruszone w dłoniach orzechy włoskie w karmelu i skórkę kandyzowaną. Do mojego pieczonego serniczka wykorzystałam orzechy włoskie w karmelu DeliDeli, które nadały mu oryginalnego, niepowtarzalnego smaku. Dziś zapraszam Was na pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką. Masę przekładamy do naczynia do zapiekania (u mnie w kształcie serca). Serniczek wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 30-35 minut.