Roladki z chleba tostowego

Ewa
Przekąski
17.09.2017 10:32
Roladki z chleba tostowego

Ja zużyłam cały chleb tostowy i nie została nawet jedna roladka, więc śmiało można przygotować większą porcję;) no i wiadomo, ile kromek chleba, tyle plastrów sera, paseczków papryki i plastrów szynki lub boczku (tego ostatniego mogłoby być nawet dwa razy więcej, ale to już opcjonalnie). Proponuję nie robić tego dużo wcześniej, lub ułożyć jedną kromkę na drugiej i przykryć folią spożywczą, bo chleb dość szybko może obeschnąć. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-15 minut (do momentu aż boczek zrobi się przyjemnie chrupiący i wypieczony). chleb tostowy plastry sera żółtego boczek w cienkich plastrach / szynka szwarcwaldzka świeża papryka, pokrojona w paseczki majonez ketchup Dla zapowiedzianych gości miałam przygotowane inne przekąski, ale coś mnie naszło i wrzuciłam jeszcze w sklepie chleb tostowy do koszyka. Na każdej kromce układamy po plasterku sera, paseczku papryki (opcjonalnie szynki) i zwijamy roladkę. Nie przesadzamy z ilością, bo podczas zwijania nadmiar nam wypłynie i tak.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/index.php/2017/09/17/roladki-z-chleba-tostowego/