Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Biała kiełbasa pieczona w winie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 1 kg białej kiełbasy parzonej 100 g boczku 1 biała cebula 1 czerwona cebula 1 mała czerwona papryka 3-4 ząbki czosnku 1/2 szklanki wina wytrawnego 2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 2 łyżki sosu sojowego 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1/2 łyżeczki majeranku W tym przepisie użyłem kiełbasy parzonej, jednak z powodzeniem można skorzystać z surowej i wydłużyć trochę pobyt w piekarniku do 2 x po 40 min. Sposób wykonania Cebulę pokroiłem w piórka, paprykę w grubszą kostkę, a czosnek obrałem i pokroiłem na ćwiartki. Boczek pokroiłem w drobną kostkę i podsmażyłem na patelni bez tłuszczu tak cy się trochę wytopił. Robiłem już ją na kilka sposobów ale biała kiełbasa pieczona w winie należy do najsmaczniejszych. Łącznie: 1 godz. 10 min. Ilość porcji 4 osoby Biała kiełbasa pieczona w winie Na ułożone kiełbasy rozłożyłem równomiernie boczek z cebulą i papryką i całość, równomiernie polałem przygotowanym sosem. Podoba mi się również smażenie jej z cebulką i jabłkiem w cydrze lub piwie jabłkowym.