Kanie w zalewie octowej

Karol
Przetwory
13.09.2017 13:33
Kanie w zalewie octowej

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Kanie w zalewie octowej wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Na jednym talerzu roztrzepuję jajka z odrobiną soli, natomiast w drugim mieszam bułkę tartą z mąką w stosunku 1:1. Kanie zanurzam w jajku i obtaczam w mące z bułką, panierując tak by się dokładnie całe grzyby pokryły panierką. Sposób wykonania Kanie myję dokładnie i oczyszczam, dzielę na kawałki, tak by było wygodnie je później układać w słoikach, solę, posypuję pieprzem mielonym i odstawiam by obciekły. W tym czasie obieram cebulę i kroję w półplasterki, zaparzam ją wrzątkiem, odcedzam i zostawiam na sitku. ) Zalewa: 3 szklanki wody 125 ml octu spirytusowego (10%) 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy 3/4 łyżki soli 3 czubate łyżki cukru 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego Gotowe, teraz wystarczy zostawić słoiki w ciemnym miejscu na 3-4 tygodnie i można wcinać – smacznego. Robi się je łatwo i szybko, ale niestety trzeba chwilę poczekać na efekt końcowy i otwarcie słoiczków, ponieważ muszą się przegryźć. Kanie to idealne grzyby do smażenia i nie wpadłem na pomysł by je później jeszcze zalewać octem i marynować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/kanie-zalewie-octowej/