Potrzebne składniki Spód: 2 szklanka mąki 150 g margaryny 2 żółtka 1/3 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli 2 łyżki miodu Masa makowa: 1 puszka maku 400 g 2 łyżki miodu 2 łyżki maki ziemniaczanej 1/2 szklanki orzechów włoskich 2 białka szczypta soli Masa serowa: 800 g sera białego na sernik 4 jajka 1/2 l. mleka 120 g cukru 2 budynie śmietankowe 80 ml oleju słonecznikowego Seromak z bitą śmietaną i owocami na miodowym spodzie wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Niezbyt często lista składników jest tak długa, ale nie przerażajcie się tym bo ciasto nie jest skomplikowane w przygotowaniu, a na koniec karnawału jak znalazł. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ubijamy pianę z białek ze szczypta soli i mieszamy z masa serową. Dodatkowo: 500 ml śmietany 36% 1,5 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ciepłej wodzie dowolne owoce do dekoracji Seromak z bitą śmietaną i owocami na miodowym spodzie Ciasto jest w sam raz słodkie, wyróżnia się smak miodu i maku, a ser to doskonale uzupełnia. Ubijamy pianę z białek i mieszamy delikatnie z masą makową. Wykładamy na ostudzone ciasto bitą śmietanę i dekorujemy owocami. Masę makową mieszamy z miodem, posiekanymi orzechami, mąką ziemniaczaną i mieszamy. W tej wersji mocno miodowej, ze śmietaną i owocami, jest wyjątkowo dobry. Wykładamy masę na ciasto i wyrównujemy lekko przyklepując.