Przygotujcie kilka słoiczków, a na pewno nie pożałujecie :) Składniki: 3 kg papryki czerwonej 15 g świeżej papryczki chilli lub 20 g papryczki w proszku 500 g cukru 70 g soli 1 szklanka octu 2 średnie główki czosnku Przygotowanie: paprykę sparzyć i obrać ze skórki oraz oczyścić z pestek, następnie zmielić w maszynce na małych oczkach. Dziś przygotowałam pastę paprykową, która jest idealna do sosów: Bolognese, Napoli czy wielu innych lub dań: takich jak pieczenie, kotlety mielone, ... Taką pastę możecie użyć jako dodatek do wielu przepisów. Zapełniamy nasze spiżarnie świetnymi daniami i smakołykami, tak aby zimą móc wyciągnąć coś na prawdę pysznego i przypomnieć sobie smak lata.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niezlymlynek.blogspot.com/2017/09/pasta-paprykowa-do-dan-i-sosow.html