Sałatka z olejem rydzowym wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki kilka liści sałaty lodowa kilka liści sałata masłowa 1 garść rukoli 8 szt. oliwek 6 szt. pomidorków koktajlowych 4 kawałki pomidorów suszonych (z zalewy) 1 cebula dymka (ze szczypiorkiem) 4 szt. rzodkiewek 1 łyżka sosu balsamicznego 3 łyżki oleju rydzowego sól, pieprz (do smaku) Świetnie się nadaje do sałatek, pod warunkiem, że użyjecie jakiś dobry jakościowo z pierwszego tłoczenia, na zimno.. Mnie takie kolorowe dania zaraz poprawiają humor i mam nadzieje, że tez się uśmiechniecie na jej widok na Swoim talerzu. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: To odmiana pokrewna z lnem i podobnie się ten olej zachowuje, a warunki przechowywania są identyczne, bo trzeba go również przechowywać najlepiej w lodówce. Pomidorki wyjąłem z zalewy i pokroiłem na mniejsze kawałki, jak również oliwki. W osobnej miseczce utarłem olej rydzowy z sosem balsamicznym solą i pieprzem. Łącznie: 15 min. Ilość porcji 2 osoby Kalorii na 100g 100 tez podzieliłem na kawałki, bo były jakieś wyjątkowo duże. Sałatka wiosenna powstała w zasadzie po to, by rozjaśnić chociaż talerz podczas śniadania i doskonale spełniła swoje zadanie gdy siąpi, chmury i burze za oknem. Jeśli nie macie w domu oleju rydzowego, możecie śmiało zastąpić go innym dobrym jakościowo olejem.