Aromatyczna, rozgrzewająca, nie można jej nie lubić : ) Polecam!!! Składniki: 2 kg pomidorów lima 4 duże czerwone papryki 3 ząbki czosnku 2 litry bulionu warzywnego 1 łyżka oliwy opcjonalnie grzanki do podania Składniki na warzywny bulion: 4 marchewki 2 pietruszki razem z natką 1 por 1 seler razem z natką 1 łodyga selera naciowego 1 łyżka soli morskiej, 10 ziarenek czarnego pieprzu Marchewki, pietruszki, seler obrać i umyć dodać umyty por i seler naciowy, zalać 3 litrami wody. Pomidory, paprykę i czosnek w łupinkach ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (termoobieg) przez ok. 45 minut. Uwielbiam zupy, a o tej porze roku nie ma nic pyszniejszego niż zupa krem z pieczonych pomidorów i papryki. Całość dodać z oliwą do odcedzonego bulionu warzywnego i gotować razem przez 15 minut. Paprykę przełożyć na chwilę do foliowego woreczka , aby się zaparzyła i łatwiej było ściągnąć z niej skórkę. Gotować na bardzo małym ogniu, przez ok. 1,5-2 godzin.