Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Penne razowe z cukinią i bazylią wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 400 g makaronu razowego typu penne 250 g pomidorów koktajlowych 1 niewielka cukinia 1 puszka ciecierzycy 0,5 szklanki liści świeżej bazylii 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól (pieprz ziołowy) 1/4 szklanki wody parmezan do starcia na wierzchu i kilka listków bazylii Kuchnia wegetariańska to nic złego a penne razowe z cukinią i bazylią, nadaje się nawet dla mięsożercy jak ja. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy pokrojoną w pół plasterki cukinię (ok. 0,5 cm). Sposób wykonania Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek, i dodajemy ponakłuwane widelcem pomidorki - smażymy minutę mieszając co jakiś czas. Dodajemy odsączoną z płynu cieciorkę, mieszamy i znów minutę smażymy. Pomidory się tylko lekko rozpadają i nadają z cukinią soczystości. Penne razowe z cukinią i bazylią