Frytki z batatów - pieczone w piekarniku <3 FIT frytki - mega zdrowe! <3

Helka
Obiad
05.09.2017 17:27
Frytki z batatów - pieczone w piekarniku <3 FIT frytki - mega zdrowe! <3

Polecam również przepis na: frytki z piekarnika z tradycyjnych ziemniaków Frytki z batatów – Składniki: 4 średnie bataty – ok. 1 kg pół łyżeczki soli (lub nieco więcej – do smaku) 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1/4 łyżeczki pieprzu chilli cayenne (można pominąć) 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 1 płaska łyżeczka suszonej bazylii 6 łyżek oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek Przepis na frytki z batatów: Frytki z batatów można przygotować na 2 sposoby: ze skórką lub bez. Ja osobiście preferuję frytki z obranych batatów, gdyż na takie z niezbyt grubą skórką czasami ciężko jest natrafić, a wtedy smak frytek nie jest taki, jakiego bym oczekiwała. Bataty pokroić w paseczki na frytki, wrzucić do miski, dodać wszystkie przyprawy i olej (lub oliwę z oliwek) i całość dokładnie wymieszać. Polecam również przepis na: frytki z piekarnika z tradycyjnych ziemniaków Na blaszce z piekarnika wyłożyć papier do pieczenia, przerzucić frytki, poukładać je dość równomiernie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarneprzeboje.pl/2017/09/05/frytki-z-batatow/