Składniki: 1 tuszka z królika 4 średnie marchewki 1 duża cebula 3 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 ostra papryczka chilli bez pestek 1 łyżeczka rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki majeranku 3 szklanki wody sól pieprz posiekany koperek Na patelni rozgrzać masło klarowane i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać marchewkę pokrojoną w plasterki. Całość przełożyć do naczynia do zapiekania, a na tej samej patelni podsmażyć mięso oprószone solą i pieprzem. Na blogu znajdziecie również inny przepis na królika w śmietanie. Uwielbiam mięso z królika. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Po upieczeniu mięso wyjąć, a sos zmiksować na krem. Przełożyć do naczynia z marchewką. Można podać z kaszą , ziemniakami lub kluskami.