Murzynek kokosowy

Wiesław
Ciasta
01.09.2017 17:53
Murzynek kokosowy

Następnie cały czas miksując dodajemy po jednym żółtku, wlewamy małym strumieniem olej i wodę oraz partiami wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszaninę wlewamy na gotujące mleko i mieszamy, aż powstanie budyń oraz odstawiamy do wystygnięcia. Na pierwszy blat wykładamy 2/3 kremu, przykrywamy drugim blatem i rozsmarowujemy resztę kremu. Składniki na ciasto dzielimy na pół i pieczemy dwa blaty. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem i stopniowo dodajemy budyń. Jedną szklankę mleka gotujemy, a w drugiej mieszamy wiórki kokosowe, mąkę i żółtko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2017/09/murzynek-kokosowy.html