JAK ZROBIĆ POLĘDWICZKI WIEPRZOWE? KROK PO KROKU!

KAROLINA
Obiad
01.09.2017 11:57
JAK ZROBIĆ POLĘDWICZKI WIEPRZOWE? KROK PO KROKU!

Polędwiczki smażymy na dobrze nagrzanej patelni (nie może być zbyt gorąca, bo miód się skarmelizuje a mięso spali!), temperatura musi być wysoka, chcemy aby cały sok zamknąć w strukturze mięsa. Jeśli na patelni z mięsa będzie wydzielała się Wam woda i soki, to odlewajcie je łyżką, bo mięso nie ma się dusić tylko smażyć. PRZEPIS NA POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Potrzebujesz: Otartą skórkę z cytryny umieść w moździerzu, dodaj 2-3 ząbki czosnku i około 0,5 cm korzenia imbiru. Jeśli dusicie mięso to ona ma całkowicie inną strukturę jest takie jakby ugotowane, a my chcemy uzyskać efekt, pięknej złotej błyszczącej nawierzchni i bardzo soczystego mięsa w środku. Dzisiaj pokażę Wam, jak krok po kroku prawidłowo przygotować polędwiczki wieprzowe, tak aby były przepyszne, mięciutkie i aby ten przepis stał się Waszym ulubionym. Tak przygotowane polędwiczki zazwyczaj podaję z pieczonymi ziemniakami w foli, z odrobiną masła i soli morskiej. Pycha! Polędwiczki wieprzowe to bardzo delikatne mięso, dlatego nie musisz go marynować zbyt długo. Często zadajecie sobie te pytania, kupując polędwiczki wieprzowe w sklepie. Każdy kawałek mięsa smażymy po jeden raz z każdej strony. Ostatnio na Facebooku, podpytywałam Was, jaki post chcielibyście abym zrobiła, najczęściej odpowiadaliście mięso! Jeśli nie masz moździerza, zmiksuj masę w blenderze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smykwkuchni.blogspot.com/2017/08/jak-zrobic-poledwiczki-wieprzowe-krok.html