English version Creamy potato puree (4-5 servings) Ingredients: 800 g of potatoes, peeled and cut into thick cube (about 2 cm) 100 ml double cream 4 large tbsp of butter ground nutmeg, salt and pepper to taste Preparation: Place potatoes in a pot, cover with cold water, season with salt and brong to the boil. Mash the potaoes, add cream and butter and mix until fluffy. Season with salt, pepper and nutmeg and serve with your favorite main dish. Preparation TCC: Put the potatoes in the steamer basket, pour into the bowl of 0.7 l of water and place the basket in the TCC bowl. Zapraszam więc na łatwe w przygotowaniu puree ziemniaczane z dodatkiem śmietanki i masła, doprawione gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Składniki: 800 g ziemniaków, obranych i pokrojonych w grubszą kostkę (ok 2 cm) 100 ml śmietanki 36% 4 duże łyżki masła gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Następnie dodaj śmietankę, masło, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową i ponownie zmiksuj przy prędkości 6 przez 30 sekund. Polecam także moje inne przepisy na doskonałe puree ziemniaczane, z mascarpone i z palonym masłem, zapraszam! Przygotowanie TCC: Umieść ziemniaki w koszyczku do gotowania na parze, wlej do misy 0,7 l wody i umieść koszyczek w misie TCC. Then add the cream, butter, salt, pepper and nutmeg and mix again at 6 for 30 seconds. Enjoy! A smaczne, jedwabiste i bardzo łatwe w przygotowaniu puree to już w ogóle bajka. Wsyp uparowane ziemniaki i zmiksuj przy prędkości 6 przez 30 sekund.